Az eredeti recept rozmaringos báránysült mellé ajánlja. Én meg sült kecskesajt mellé. 🙂
Hozzávalók:
- egyenlő arányban (kb. fél bögrényi) : füge lekvár (vagy 5-6 szem aszalt füge), balzsamecet, vörösbor
- 1 evőkanál friss rozmaring apróra vágva
- 1 evőkanál vaj
Füge lekvár helyett én aszalt fügét használtam. Leöntöttem forrásban lévő vízzel és 10 percig állni hagytam. Miután leöntöttem róla a vizet, a megpuhult fügéket kisebb darabokra összevágtam. Beleraktam egy edénybe a vaj kivételével a többi hozzávalóval együtt és alacsony hőmérsékleten kb. 10 percig forraltam őket együtt. Majd levettem a tűről, robotgépbe tettem és addig turmixoltam, amíg a füge szét nem ment és krémes állagot nem kapott az egész. Belekevertem a vajat és kész is lett. (A végén pici sóval, cukorral igazítottam az ízén. )
One Comment Add yours