Egy szegedi családi látogatás alkalmával ettünk ilyet. Nagyon egyszerű, gyors és fiiiinom… Reprodukáláshoz ezt a receptet vettem alapul.
Hozzávalók:
- 0.5 kg zöld spárga
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors,
- olaj,
- 1 tk pirospaprika
- 2 evőkanál tejföl
Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd a megszórjuk a fűszerekkel. Hozzátesszük a feldarabolt, fás végétől megszabadított spárgát (kb. 1,5 cm-es darabokra vágtam), majd a fokhagymát is. Kevés vízzel felöntjük és puhára főzzük. A 2 evőkanáltejföllel habarjuk (liszt nem kell, ha kevés vízzel főzzük, kellően megmarad a sűrűsége; ha mégsem, egy kis keményítővel lehet korrigálni).
Frissen főtt nokedlivel tálaljuk.