Spárga paprikás nokedlivel

Egy szegedi családi látogatás alkalmával ettünk ilyet. Nagyon egyszerű, gyors és fiiiinom… Reprodukáláshoz ezt a receptet vettem alapul.

Hozzávalók:

  • 0.5 kg zöld spárga
  • 1 fej hagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors,
  • olaj,
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 evőkanál tejföl

Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd a megszórjuk a fűszerekkel. Hozzátesszük a feldarabolt, fás végétől megszabadított spárgát (kb. 1,5 cm-es darabokra vágtam), majd a fokhagymát is. Kevés vízzel felöntjük és puhára főzzük. A 2 evőkanáltejföllel habarjuk (liszt nem kell, ha kevés vízzel főzzük, kellően megmarad a sűrűsége; ha mégsem, egy kis keményítővel lehet korrigálni).

Frissen főtt nokedlivel tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.