Az eredeti receptet mendula.hu osztotta meg az instagram oldalán, amit picit módosítottam az itthon rendelkezésre álló mennyiségek szerint.
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 75 g barnacukor
- 75 g kristálycukor (nálam 15 dkg barnacukor volt csak)
- 130 g magas kakaótartalmú étcsoki (55 g 85% Lindt volt csak itthon)
- 55 g vaj (45 g vaj volt, kipótoltam napraforgó olajjal)
- 90 g mogyoró/mandulavaj (házilag készült mogyoróvaj volt)
- 2 ek kakaópor (sima Nesquick)
- 1 csipet só
180 fokra bekapcsoljuk a sütőt melegedni.
A tojásokat a cukorral és a csipet sóval habosra kell keverni, miközben vízgőz felett a vajat és a csokit megolvasztjuk. Az olvadt csokihoz keverjük a magvajat, majd ezt a csokis keveréket lassan hozzáadagoljuk a tojásos keverékhez és beleszitáljuk a kakaóport.
Az eredeti recept 20*13-as tepsit ír, nekem a gyümölcskenyér formában sült, amit sütőpapírral béleltem. 22 perc alatt tökéletes lett, de alapvetően az a lényeg, hogy a teteje már kemény legyen, de tűpróbánál belül még ragacsos.